Acupunctuur Amersfoort kan uitkomst bieden

Wist je al dat acupunctuur inmiddels door de WHO, World Health Organisation, als behandelvorm voor 100+ klachten erkend wordt? Ook wanneer je naar acupunctuur Amersfoort zoekt, kun je dus met een grote kans van slagen een behandeling vinden. Uit onderzoek is wel eens gebleken dat ongeveer 80% van de mensen die een acupunctuur behandeling laat doen, een daling van de klachten ervaart. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die met klachten rondloopt en misschien ten einde raad is doordat dokters en artsen geen antwoorden kunnen geven.

Acupunctuur Amersfoort, welke klachten?

Zoals je gelezen hebt, heeft 80% van de mensen die een acupunctuur behandeling gehad heeft, aangegeven dat de klachten afgenomen zijn. Echter met welke klachten dit is, dat komt niet uit deze meting naar voren. Hiervoor kun je het beste met een praktijk voor acupunctuur Amersfoort in gesprek gaan. Want ook als je in een andere woonplaats woont, is er reden om wat verder te zoeken naar een acupunctuurpraktijk die ervaring heeft met jouw klacht. Juist doordat je voor vrijwel iedere lichamelijke of geestelijke klacht een behandelvorm hebt, is ervaring hierin de sleutel tot succes. 

Is iedere praktijk voor acupunctuur Amersfoort hetzelfde?

Een acupuncturist heeft gestudeerd om precies te weten waar welke naald gezet moet worden. Wanneer je zoekt naar acupunctuur Amersfoort, dan is het goed om in gedachten te houden dat acupuncturist een zogenaamd vrij beroep is. Iedereen mag zich acupuncturist noemen. Alleen de titel arts-acupuncturist is beschermd. Je mag gerust vragen aan een acupuncturist wat zijn opleiding is en of zijn of haar praktijk is aangesloten bij keurmerken of instanties die op kwaliteit controleren. Sterker nog, dit kan verstandig zijn. Je wilt namelijk ook zeker weten dat er met steriele naalden gewerkt wordt.

Welke brancheverenigingen kun je in de gaten houden? 

Er zijn een aantal brancheverenigingen voor acupuncturisten. Deze zijn landelijk actief en kun je dus ook bij praktijken voor acupunctuur Amersfoort vinden. De eerste is de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de tweede die je in de gaten kunt houden is de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijze. Tot slot is er de bredere organisatie Koepel KAB, deze afkorting staat voor Koepel Alternatieve Behandelwijze. Deze laatste hoef je minder op te letten aangezien dit een organisatie is die breder werk verricht tussen behandelaars, de overheid en verzekeraars. Zeker de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur kun je als een kwaliteitskeurmerk zien. Zij bestaan sinds 1977 en zijn erop gericht de kwaliteit te waarborgen.

Worden behandelingen vergoed?

Je kunt bij jouw verzekeraar vinden of de door jouw gewenste behandeling vergoed wordt. Vaak kan ook de acupunctuurpraktijk dit voor je navragen. Veel verzekeraars vergoeden de behandeling, maar om het zeker te weten, is navraag doen altijd verstandig. Je hebt overigens geen verwijzing van de huisarts nodig, dus je kunt sowieso direct contact opnemen met een praktijk voor acupunctuur Amersfoort. Je kunt dan ook eventuele vragen stellen of een intakegesprek inplannen. Dit gesprek is bij de meeste praktijken kosteloos. Dit maakt acupunctuur een van de meest laagdrempelige vormen van geneeskunde. Ook komt dit doordat veel praktijken ‘s avonds en in de weekenden behandelingen in kunnen plannen. Een acupunctuurbehandeling is dus voor vrijwel iedereen mogelijk. Wacht niet langer en kijk snel op Acupuncturistenoverzicht.nl

Misschien vind je ook leuk...