Diverse manieren om gele tanden weer mooi wit te maken

Niet iedereen heeft even witte tanden. Dit zit in je gestel maar soms worden tanden ook geler door dingen die je eet of drinkt of door de nicotine die vrijkomt bij het roken. Als je die bruinige of gele tanden wel helemaal beu bent, kun je daar wel wat aan (laten) doen. Chemisch bleken is mogelijk maar dit kan wel bijwerkingen hebben. In bepaalde gevallen is het effect niet blijvend en dien je het regelmatig te herhalen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.   

Bekijk op voorhand goed wat er allemaal te koop is 

Je kunt ook zelf je tanden bleken op een gezondere manier of ze witter maken zonder dat je daar chemische producten voor nodig hebt. Er zijn tal van producten op biologische basis te koop waarmee je je gebit witter kunt maken. De producten waar je uit kiezen kunt om dit doel te bereiken zijn onder andere tandpasta, mondwater, een flosboogje, tandpoeder en een whitening pen. Welk middel je kiest (meer kan ook) is afhankelijk van wat jij zelf prettig vindt om te gebruiken.   

Mondwater kan ook helpen bij gele tanden 

Kies je voor mondwater of gebruik je dat toch al? Dan is het altijd handig om maar meteen voor mondwater te kiezen waar ook je tanden witter van worden. Het Coco Chai mondwater van Dr. Brite is een van de smaken die dit merk op de markt brengt. Het mondwater is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden en kan door nagenoeg iedereen gebruikt worden omdat er enkel natuurlijke grondstoffen in zitten. Je koopt dit product vaak tegelijk met andere mondverzorgingsproducten als tongschrapers. Klik hier als je daar meer over wilt lezen!

Alles op natuurlijke basis 

Het mondwater bevat kokosolie en zeezout. In deze combinatie zorgt dit voor hydratatie van de mond en verzacht het ook meteen pijnklachten en geeft je mond een fris gevoel. De mix zorgt ervoor dat je tanden witter worden dus dat is dan meteen mooi meegenomen. Als je dit mondwater kiest, zul je een licht kruidige smaak proeven die wordt veroorzaakt door kardemom, kruidnagel en kaneel. Er zijn geen chemicaliën toegevoegd aan het mondwater zoals sulfaten, parabenen en ftalaten.  

Fluoride voor witte en sterke tanden 

Een ander mondwater dat ook altijd veilig te gebruiken is, is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Voor alle producten van dit merk geldt dat ze vrij zijn van kunstmatige en mogelijk gevaarlijke stoffen dus ook voor het mondwater is dat het geval. Het mondwater heeft een frisse smaak en begint meteen met hydrateren vanaf de eerste spoelbeurt. Door de aanwezige fluoride worden je tanden ook witter.  

Altijd een veilig product in handen 

Omdat het mondwater geen SLS of alcohol bevat heeft het geen schadelijke bijwerkingen zoals een prikkend effect of loop je kans op wondjes of een droge mond. Je mond spoelen met mondwater doe je juist om een vochtigere mond te krijgen, maar als deze juist uitdroogt door alcohol heb je nog niets bereikt. Het mondwater van Oxyd8 bevat enkel natuurlijke en gezonde bestanddelen die allemaal een heilzame werking op mond en tanden hebben.  

Kijk ook eens wat tandpoeder voor je kan doen 

Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar er bestaat ook tandpoeder. Dit is een middel dat je aanbrengt op tanden waarop verkleuringen zitten of waarop de nodige aanslag zit. Verkleuringen ontstaan bij de meeste mensen door bepaalde dingen die ze eten of drinken, maar kunnen ook het gevolg zijn van nicotine. Ben je de verkleuring helemaal zat en wil je je oorspronkelijke witte tanden weer terug? Dan is het tandpoeder daar een goed middel voor.  

Hoe ga je met het poeder te werk? 

Het poeder is een biologische vorm van bleken waarbij je niet bang hoeft te zijn voor bijwerkingen van eventuele chemicaliën want die komen er niet aan te pas. Het poeder zelf breng je doorgaans in het begin één tot twee keer per dag aan maar als het resultaat geeft mag je minderen. Als je tanden weer net zo wit zijn als eerst (let wel: witter is niet mogelijk) dan mag je het gebruik van het tandpoeder beperken tot twee maal per week. Dit is slechts om de kleur goed te onderhouden zodat de tanden wit blijven.  

Gel in een pen voor wittere tanden 

Denk je nu wellicht dat je tanden bleken altijd ongezond is of dat het weinig effect heeft? Probeer dan de Whitening Pen met actieve houtskool van Dr. Brite eens uit. Hiermee kun je nagenoeg altijd en overal waar jij maar wilt op een eenvoudige en biologische manier je tanden witter maken. De gel in de pen breng je simpel en snel aan en je ziet binnen een paar minuten al resultaat. De gel bevat enkel biologische ingrediënten zodat deze veilig gebruikt kan worden. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden, is veganistisch, GMO-vrij en er zitten geen gluten in. De aanwezigheid van xylitol, vitamine C en kokosolie zorgen ervoor dat je mond en tanden goed beschermd en verzorgd worden.  

Flossen met speciale boogjes met draad 

Flossen doe je meestal met een stukje draad dat je van een rolletje haalt. Er zijn echter ook speciale boogjes te koop waar de draad aan vastzit en die zo flexibel zijn dat je er overal mee kunt raken in de mond en tussen de tanden. Dit is het geval bij de Floss en Picks van Dentek. Kies je hiervoor dan zit er ook meteen een tongreiniger en tandenstoker aan vast. Hierdoor helpt het product ook nog eens tegen een eventuele witte aanslag op tong. Zo kun je je hele gebit goed reinigen en worden je tanden er ook nog eens witter van. Het middel bevat mint zodat je een langdurig frisse adem krijgt nadat je het gebruikt hebt.   

Tandpasta op volledig biologische grondstoffen gestoeld 

Met de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden heb je een product gekocht waarmee je op milde en volledig biologische wijze je tanden goed reinigt en witter kunt maken. De tandpasta bevat ook fluoride zodat je tanden goed beschermd worden tegen gaatjes en de aanwezigheid van potassium maakt dat het middel voor gevoelige tanden geschikt is.  

Misschien vind je ook leuk...