Van dip naar top: Motivation Boosters voor op de dinsdag

We hebben er allemaal weleens last van: de dinsdag dip. Het is die midweekse dag waarop de zomervakantie wel heel ver weg lijkt en het weekend nog net buiten handbereik is. Maar wat als ik je vertel dat het ook anders kan? Met de juiste motivatie boosters kun je die dinsdagdip omzetten in een creatieve en productieve dag. In deze blog geef ik je dan ook graag een aantal tips om van dip naar top te gaan.

1. Plan iets leuks

Wat kan er beter werken dan een leuk vooruitzicht? Plan daarom aan het begin van de week al iets in waar je naar uit kan kijken. Denk bijvoorbeeld aan een etentje met vrienden, een sportavond of een hobby waar je veel plezier uit haalt. Door iets concreets in het vooruitzicht te hebben, kun je de rest van de week makkelijker doorkomen.

2. Maak je doelen visueel

Weet je nog waar je hard voor hebt gewerkt de afgelopen tijd? Zorg ervoor dat je jouw doelen visueel maakt. Hang bijvoorbeeld een whiteboard of poster op waarop je doelen staan die je wilt bereiken. Door deze doelen letterlijk voor ogen te hebben, krijg je de motivatie om deze te bereiken

3. Zorg voor regelmaat

Regelmaat is key. Maak een ochtendritueel en een vast schema voor jezelf met tijden waarop je pauzes kan nemen en aan het eind van de dag stopt met werken. Door structuur en regelmaat te hebben, blijf je gemotiveerd en productief gedurende de dag.

4. Beloon jezelf

Beloon jezelf wanneer je iets hebt bereikt. Het is belangrijk om jezelf te prijzen wanneer je een taak hebt volbracht. Het maakt in de eerste instantie niet uit hoe klein de taak is geweest, door jezelf te belonen kun je jouw motivatie verder opkrikken. Koop bijvoorbeeld jouw favoriete snack of maak wat extra tijd vrij om jouw favoriete serie te kijken.

5. Omring je met positiviteit

Tot slot is het belangrijk om jezelf te omringen met positiviteit. Werk bijvoorbeeld in een inspirerende omgeving of luister naar opwekkende muziek. Maar bovenal is het belangrijk om te omringen met positieve mensen. Motiveer elkaar en wees elkaars steun en toeverlaat.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om jouw motivatie op te krikken en de dinsdagdip te omzeilen. Plan bijvoorbeeld iets leuks in, maak je doelen visueel, creëer regelmaat, beloon jezelf en omring jezelf met positiviteit. Met deze tips heb jij het gereedschap om van dip naar top te gaan en de midweek op een creatieve en productieve wijze aan te pakken. De midweek blijft tenslotte nog even bestaan, maar jij kunt ervoor zorgen dat hij een stuk aangenamer wordt.


Voor meer informatie neem een kijkje op : BeFesti

Misschien vind je ook leuk...