Wat zijn de voordelen van all on 6?

De kans bestaat dat je meerdere tanden mist. Bovendien is het ook mogelijk dat je in het bezit bent van een gebitsprothese, maar dat je daar eigenlijk niet helemaal tevreden over bent. De kans is bijzonder groot dat je hebt moeten vaststellen dat je zogenaamde kauwvermogen aanzienlijk is ingeperkt. Bovendien zal ook de uitstraling van je gebit naar alle waarschijnlijkheid niet meteen ideaal meer te noemen zijn. Niet zelden kan dit een significante impact hebben op je zelfvertrouwen. In dat geval kan het de moeite waard zijn om een all on 6 behandeling uit te laten voeren. In dat geval is het namelijk zo dat er op een vaste, porseleinen brug zes implantaten in de kaak worden gezet. Wil je graag ontdekken welke voordelen hieraan verbonden zijn? Dat kan op deze pagina!

Met all on 6 is er geen sprake van een verhemelteplaat

Een eerste zeer belangrijk voordeel waar je bij all on 6 op kan rekenen heeft betrekking tot het ontbreken van een zogenaamde verhemelteplaat. Voor een dergelijke verhemelteplaat geld dat ze wel aanwezig is bij een regulier kunstgebit. De afwezigheid van een dergelijke plaat zorgt ervoor dat je kan rekenen op een aantal zeer interessante voordelen. In eerste instantie voelt dit gewoon vele malen prettiger aan. Dat is echter niet alles. Voor heel wat mensen geldt dat een dergelijke plaat hun smaakvermogen aantast. Wil je dus met andere woorden alles wat je eet en drinkt lekker blijven proeven? Dan is de keuze voor deze behandeling wellicht al snel gemaakt! 

Je kan altijd rekenen op een optimaal, natuurlijk gevoel 

Voor zowel je tanden als de kiezen geldt dat ze bijzonder natuurlijk zullen aanvoelen. Ze zijn in de praktijk ook niet of in ieder geval nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke elementen. Voor heel wat mensen geldt dat ze zich in de praktijk wel de vraag stellen of er een bepaald risico bestaat dat hun prothese los kan komen te zitten of bijvoorbeeld gaat schuiven. Die kans is in de praktijk echt verwaarloosbaar klein te noemen. Dit heeft natuurlijk eveneens als gevolg dat je bij de keuze voor een behandeling als deze gewoon alles kan blijven eten. Dat is niet bij alle ingrepen aan het gebit het geval. Voor heel wat mensen is dit nochtans een absolute vereiste. Indien dat ook geldt voor jou heb je dus meteen nog een extra reden om te kiezen voor een all on 6 behandeling.

Nog twee extra voordelen waar je van kan genieten

Bovenstaande informatie heeft al duidelijk gemaakt dat er aan een all on 6 behandeling een reeks van zeer interessante voordelen verbonden zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat we er nog twee niet hebben aangehaald. Het gaat hierbij concreet om onder meer het feit dat het kaakbot niet zal slinken. Ze blijft dan ook een optimale houvast bieden voor de prothese. Dat zowel op korte als op lange(re) termijn. Tot slot is het zo dat een all on 6 behandeling financieel uiteindelijk heel wat interessanter uit kan vallen ten opzichte van tijdelijke oplossingen. Denk dus zeker niet dat de alternatieven die op de markt bestaan een financieel voordeel met zich meebrengen.

Misschien vind je ook leuk...